Wednesday, January 26, 2011

facebook shortcut link


derr.. malasnyer nk login facebook ni.. da la dgn masa yang tak cukup.. tambah-tambah lagi dengan kelas berlambak - lambak, belum masuk assignment lg.. anyway, kat sini saye nak share satu info menarik mengenai link untuk login facebook..

selalunya saye tak taip link penuh macam yang member-member lain taip.. facebook.com..
panjang derr.. sye taip "fb.me" je.. then enter.. (belagak siot.....)

tak biasa..? try la.. banyak lagi link yang bole sambung dengan facebook tu.. antaranya adalah..

fb.me
fb.com

nak lagi gempak bole guna link ni..

vip.facebook.com
whyfacebook.com
facebook-login.com
facebook.org

dan banyak lagiii.....
untuk pengetahuan anda, facebook juga ini mempunyai 71 host point.. iaitu 71 link yang boleh diakses dengan mengunakan nama yang berbeza...
maklumat lanjut boleh pergi ke link ini...  facebook link

3 comments:

  1. menarik... baru tahu... thanx for dat info ^_^

    ReplyDelete
  2. haa.. menarik kan.. so, lepas ni baru la ada gaya nk login fb.. :)

    ReplyDelete